Wednesday, 21 March 2012

Rock `N Roll Tales (IV): The Mystery of "Invisible Sex"

Written by GUS


  Θα μπορούσε σήμερα, στον 21ο αιώνα, στην εποχή του internet και της πληροφορίας, να υπάρχει ένα συγκρότημα, η ταυτότητα των μελών του οποίου να παραμένει ακόμη μυστική; 
   Η ύπαρξη (?) του συγκροτήματος "INVISIBLE SEX" παραμένει ακόμη και σήμερα ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια στην ιστορία της σύγχρονης μουσικής.    Στο μουσικό ντοκιμαντέρ "Urgh! A Music War" (1982) έχουν καταγραφεί εμφανίσεις διαφόρων συγκροτημάτων της εποχής, όπως οι Magazine, οι Go-Go's, οι Fleshtones, η Joan Jett & the Blackhearts, οι Cramps, οι Dead Kennedys, οι UB40, οι Echo & the Bunnymen, οι Police κ.α. Ανάμεσα στους άλλους και ένα συγκρότημα πρωτοεμφανιζόμενο, οι "Invisible Sex", παίζουν ένα περίεργο τραγούδι με τον τίτλο "Valium" σύμφωνα με τους υπότιτλους, όμως το πιο περίεργο απ`όλα είναι η εμφάνιση των 9 μελών του: φορούν όλοι ολόσωμες λευκές φόρμες και μάσκες που καλύπτουν τα πρόσωπά τους. Η σκηνική τους παρουσία είναι εντυπωσιακή και εξωφρενική και ο ήχος τους θυμίζει πρώιμους Stranglers. Στο δε τέλος του ντοκιμαντέρ, εκεί που αναφέρονται τα στοιχεία όλων όσων εμφανίζονται, δεν υπάρχουν παρά τα ψευδώνυμα των μελών του συγκροτήματος.
    Η εμφάνιση αυτή ήταν αρκετή για να γεννήσει απορίες στο μυαλό πολλών σχετικά με την προέλευση της μπάντας και τη σύνθεσή της. Εκτός αυτής της μαγνητοσκόπησης δεν ηχογράφησαν ποτέ υλικό, δεν φωτογραφήθηκαν, δεν έδωσαν ποτέ συνεντεύξεις και δεν έγιναν γνωστές άλλες τους εμφανίσεις. Στα χρόνια που ακολούθησαν αρκετοί αναζήτησαν στοιχεία γι αυτούς και δημιουργήθηκαν και σελίδες στο internet, όπου διατυπώνονταν ερωτήματα και γινόντουσαν εκκλήσεις προς όποιους γνώριζαν κάτι, που όμως έμεναν χωρίς απάντηση.
   Τελικά 25 χρόνια αργότερα εμφανίστηκε αναπάντεχα ένας κιθαρίστας, ο Tom Toomey, που περιοδεύει με τους Zombies, δηλώνοντας ότι υπήρξε μέλος του συγκροτήματος και ανάμεσα σε συγκεχυμένες αναμνήσεις θυμήθηκε ότι είχε περάσει από οντισιόν, ότι είχαν κάνει ελάχιστες εμφανίσεις, που δεν γνώριζε ότι μια εξ αυτών μαγνητοσκοπήθηκε και ότι δεν ήξερε και πολλά για τους υπόλοιπους, ενώ είχε την εντύπωση ότι ο μπασίστας του μυστήριου συγκροτήματος ήταν ο Chris De Niro (πραγματικό όνομα Chris Constantinou -βρε βρε, καλώς και το πατριωτάκι...) των Adam & the Ants. Μέχρι εκεί.
   Κανείς δεν έχει επιβεβαιώσει αυτές τις πληροφορίες, αλλά ούτε και τις έχει διαψεύσει. Λίγο αργότερα δημιουργήθηκε ένα προφίλ του συγκροτήματος στο myspace, από κάποιον με το ψευδώνυμο Mike Sex, πιθανότατα τον τραγουδιστή τους, που ανέβασε και άλλα τραγούδια τους από κάποια ζωντανή εμφάνισή τους, χωρίς όμως να δίνει μέχρι σήμερα περαιτέρω στοιχεία. 
   Σήμερα πλέον οι ιστοσελίδες αναζήτησης στοιχείων για το συγκρότημα έχουν κλείσει, δημιουργώντας ακόμη πιο πυκνό μυστήριο. Ίσως έτσι, τελικά να είναι και καλύτερα: είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις που κάποιοι δεν έσπευσαν να εξαργυρώσουν τα 15 λεπτά της διασημότητάς τους, αποτελώντας την εξαίρεση στο αξίωμα του Andy Warhol...
   Ακολουθεί το βίντεο της μοναδικής τους εμφάνισης...


(photo taken from myspace.com/invisiblesex)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

DISCLAIMER & TERMS OF USE

Οι εικόνες η μουσική και τα βίντεο που εμφανίζονται σε αυτό το blog ανήκουν στους αντίστοιχους ιδιοκτήτες τους, εκτός αν ορίζεται διαφορετικά. Υλικό που ανήκει σε αυτό το blog μπορεί να χρησιμοποιηθεί, υπό την προϋπόθεση ότι (1) γίνεται κατάλληλη αναφορά σε αυτό το blog, ειδικά δηλώνοντας το "rounduptheusualsuspects.blogspot.com" ως την πηγή και (2) χρησιμοποιείται μόνο για μη εμπορική και μη-κερδοσκοπική χρήση ή σκοπό. Αν δείτε υλικό σας και θέλετε να αφαιρεθεί, ενημερώστε το blog μέσω e-mail στη διεύθυνση "rounduptheusualsuspectsblog@gmail.com" και θα αφαιρεθεί αμέσως. Αν δείτε υλικό στο οποίο πιστεύετε ότι δεν έχει γίνει η κατάλληλη αναφορά και γνωρίζετε τον πραγματικό ιδιοκτήτη, επίσης ενημερώστε το blog και όλα τα απαραίτητα μέτρα θα ληφθούν.

Όλο το περιεχόμενο που παρέχεται σε αυτό το blog προορίζεται για μη-κερδοσκοπικούς, μη εμπορικούς σκοπούς και μόνο για ψυχαγωγία και ενημερωτικούς λόγους. Επαγγελματικές συμβουλές δεν παρέχονται. Ο ιδιοκτήτης αυτού του blog δεν φέρει καμία ευθύνη ως προς την ακρίβεια ή την πληρότητα οποιασδήποτε πληροφορίας βρίσκεται σε αυτό ή σε οποιοδήποτε άλλο site μπορεί να βρεθεί ακολουθώντας οποιαδήποτε σύνδεσμο σε αυτό blog. Ο ιδιοκτήτης δεν θα ευθύνεται για τυχόν λάθη ή παραλείψεις σε αυτές τις πληροφορίες ούτε για τη διαθεσιμότητα αυτών των πληροφοριών, ούτε για τυχόν ζημιές από τη χρήση αυτών των πληροφοριών.

Images, music or videos featured on this blog belong to their respective owners, unless otherwise stated.Material owned by this blog may be used, provided that (1) appropriate credit is given to this blog, by specifically stating "rounduptheusualsuspects.blogspot.com" as the source and (2) it is only used for noncommercial and non-profit use or purpose.If you see your material featured and you want it removed, let the blog know by email to "rounduptheusualsuspectsblog@gmail.com" and it will be taken down right away. If you see material that you think it is not properly credited and you know the real owner, email the blog as well and all necessary action will be taken.

All content provided on this blog is for non-profit, noncommercial purposes and only for entertainment and informational purposes. Professional advice is not provided. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information nor for any damages from the use of this information.