Friday, 23 March 2012

Movie of the Week: "In America" (2002)

    O Jim Sheridan είναι ο δημιουργός των βραβευμένων ταινιών "Το αριστερό μου πόδι" και "Εις το όνομα του Πατρός", για τις οποίες κέρδισε 4 υποψηφιότητες για Όσκαρ, 2 σκηνοθεσίας και 2 προσαρμοσμένου σεναρίου. Την ταινία "In America", για την οποία ήταν επίσης υποψήφιος για το Όσκαρ σεναρίου, την εμπνεύστηκε από τα προσωπικά του βιώματα και τις δυσκολίες που συνάντησε μέχρι να τα καταφέρει ως Ιρλανδός μετανάστης στην Αμερική. 
   Με βοήθεια από τις κόρες του ο Sheridan έγραψε και σκηνοθέτησε μια σχεδόν ημι-αυτοβιογραφική ταινία για το "αμερικάνικο όνειρο": μια οικογένεια φτωχών Ιρλανδών μεταναστών έρχεται στην Αμερική και εγκαθιστά τα όνειρα και τις ελπίδες της σε μια πολυκατοικία με ναρκομανείς, τραβεστί και περιθωριακές φιγούρες. Το ζευγάρι των πρωταγωνιστών, έχοντας ήδη χάσει ένα μωρό, βάζει όλες τις δυνάμεις του για να γιατρέψει τα τραύματά του και για να κάνει μια νέα αρχή για τους ίδιους και για τις δυο κορούλες τους. Η δεμένη οικογένειά τους είναι ότι έχουν και δεν έχουν και χάρη σε αυτή τα βγάζουν πέρα με τις αναποδιές και την ανεργία του ηθοποιού πατέρα. 
   Όμως, όπως γίνεται συνήθως και στην πραγματικότητα, σταδιακά τα προβλήματα αρχίζουν να τους παίρνουν από κάτω και τα πράγματα χειροτερεύουν όταν έρχεται μια νέα εγκυμοσύνη να διαταράξει τις σχέσεις των μελών της οικογένειας. Πρόσωπο-κλειδί για τις εξελίξεις γίνεται ο μοναχικός και τρομακτικός γείτονας, ασθενής με AIDS, που κανείς δε συμπαθεί και οποίος αναπτύσσει σχέσεις με τις δυο κόρες του ζευγαριού.
   Η ιστορία δίνεται μέσα από τα μάτια των δυο μικρών κοριτσιών και γι`αυτό διακρίνεται από ευαισθησία και τρυφερότητα, αλλά και από δυνατές ερμηνείες που σίγουρα θα σας αγγίξουν και θα σας συγκινήσουν.
   Ακολουθεί το trailer της ταινίας:

(photo taken from wikipedia.com)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

DISCLAIMER & TERMS OF USE

Οι εικόνες η μουσική και τα βίντεο που εμφανίζονται σε αυτό το blog ανήκουν στους αντίστοιχους ιδιοκτήτες τους, εκτός αν ορίζεται διαφορετικά. Υλικό που ανήκει σε αυτό το blog μπορεί να χρησιμοποιηθεί, υπό την προϋπόθεση ότι (1) γίνεται κατάλληλη αναφορά σε αυτό το blog, ειδικά δηλώνοντας το "rounduptheusualsuspects.blogspot.com" ως την πηγή και (2) χρησιμοποιείται μόνο για μη εμπορική και μη-κερδοσκοπική χρήση ή σκοπό. Αν δείτε υλικό σας και θέλετε να αφαιρεθεί, ενημερώστε το blog μέσω e-mail στη διεύθυνση "rounduptheusualsuspectsblog@gmail.com" και θα αφαιρεθεί αμέσως. Αν δείτε υλικό στο οποίο πιστεύετε ότι δεν έχει γίνει η κατάλληλη αναφορά και γνωρίζετε τον πραγματικό ιδιοκτήτη, επίσης ενημερώστε το blog και όλα τα απαραίτητα μέτρα θα ληφθούν.

Όλο το περιεχόμενο που παρέχεται σε αυτό το blog προορίζεται για μη-κερδοσκοπικούς, μη εμπορικούς σκοπούς και μόνο για ψυχαγωγία και ενημερωτικούς λόγους. Επαγγελματικές συμβουλές δεν παρέχονται. Ο ιδιοκτήτης αυτού του blog δεν φέρει καμία ευθύνη ως προς την ακρίβεια ή την πληρότητα οποιασδήποτε πληροφορίας βρίσκεται σε αυτό ή σε οποιοδήποτε άλλο site μπορεί να βρεθεί ακολουθώντας οποιαδήποτε σύνδεσμο σε αυτό blog. Ο ιδιοκτήτης δεν θα ευθύνεται για τυχόν λάθη ή παραλείψεις σε αυτές τις πληροφορίες ούτε για τη διαθεσιμότητα αυτών των πληροφοριών, ούτε για τυχόν ζημιές από τη χρήση αυτών των πληροφοριών.

Images, music or videos featured on this blog belong to their respective owners, unless otherwise stated.Material owned by this blog may be used, provided that (1) appropriate credit is given to this blog, by specifically stating "rounduptheusualsuspects.blogspot.com" as the source and (2) it is only used for noncommercial and non-profit use or purpose.If you see your material featured and you want it removed, let the blog know by email to "rounduptheusualsuspectsblog@gmail.com" and it will be taken down right away. If you see material that you think it is not properly credited and you know the real owner, email the blog as well and all necessary action will be taken.

All content provided on this blog is for non-profit, noncommercial purposes and only for entertainment and informational purposes. Professional advice is not provided. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information nor for any damages from the use of this information.