Tuesday, 6 March 2012

"Quinta" - The Frantic Five

Written by GUS

  Οι Frantic Five είναι μια garage rock `n roll μπάντα που σχηματίστηκε στη Θεσσαλονίκη το 1994 και από τότε περιοδεύει με εκρηκτικά live, μεταδίδοντας το mid-sixties garage punk/ `60s groovy euro beat πνεύμα της στο κοινό των συναυλιών της.
   Αναγνωρισμένοι, πλέον, στο είδος τους, χαίρουν εκτίμησης στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, έχουν παίξει με θρυλικά συγκροτήματα, όπως οι Fuzztones, οι Sonics, οι Fleshtones, οι ? and The Mysterians, διαθέτουν αξιοζήλευτη δισκογραφία και  ετοιμάζονται για νέα επιδρομή τον Απρίλιο στο εξωτερικό και συγκεκριμένα για tour σε Γερμανία/ Ιταλία, προκειμένου να τους αποδείξουν ότι οι Έλληνες ...αντέχουν ακόμα και είναι alive and kicking!
     Προλαβαίνεται να τους δείτε το Σάββατο στις 10 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη στο FUZZARIA - Garage Rock festival στο Gaia Live.
       Το τραγούδι που ακούγεται στο παρακάτω video είναι το αγαπημένο μου "QUINTA", το οποίο έντυσα οπτικά με την κατάλληλη σκηνή που πιστεύω ότι ταιριάζει στο ύφος του τραγουδιού και ας μου επιτραπεί να το αφιερώσω στον drummer του συγκροτήματος Alex, που η Λία και εγώ τον γνωρίζουμε  και προσωπικά.


(photo taken from  www.franticv.com)

2 comments:

 1. quinta ονομαζόταν το θρυλικό κλαμπ της φωκίωνος νέγρη το ρεμάλι της οποίας είναι το θέμα της ταινίας που διαλέξατε! εύγε!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ευχαριστώ θερμά για το σχόλιο.
   Η αλήθεια είναι ότι οι συγκεκριμένες σκηνές δεν προέρχονται από την ταινία "Το ρεμάλι της Φωκίωνος Νέγρη", αλλά από την ταινία "Τα μυστικά της αμαρτωλής Αθήνας".
   Βέβαια, δεν είναι δύσκολο να γίνει το "μπέρδεμα" αυτό, αν λάβει κανείς υπόψη ότι είναι του ίδιου σκηνοθέτη, το ζευγάρι των πρωταγωνιστών είναι το ίδιο (Άλκης Γιαννακάς-Ζέτα Αποστόλου), αλλά και το σενάριο είναι παρόμοιο!
   Το "Ρεμάλι" γυρίστηκε το 1965 και τα "Μυστικά" το 1966, σε μια προσπάθεια του σκηνοθέτη να επαναλάβει, μάλλον, την επιτυχία της πρώτης ταινίας, με τα ίδια στοιχεία.
   Το σίγουρο είναι ότι σοφά θυμηθήκατε ότι το "Quinta" είναι το όνομα του θρυλικού κλαμπ της Φωκίωνος των `60s, το πνεύμα του οποίου απέδωσαν εύστοχα οι Frantic Five.

   GUS

   Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

DISCLAIMER & TERMS OF USE

Οι εικόνες η μουσική και τα βίντεο που εμφανίζονται σε αυτό το blog ανήκουν στους αντίστοιχους ιδιοκτήτες τους, εκτός αν ορίζεται διαφορετικά. Υλικό που ανήκει σε αυτό το blog μπορεί να χρησιμοποιηθεί, υπό την προϋπόθεση ότι (1) γίνεται κατάλληλη αναφορά σε αυτό το blog, ειδικά δηλώνοντας το "rounduptheusualsuspects.blogspot.com" ως την πηγή και (2) χρησιμοποιείται μόνο για μη εμπορική και μη-κερδοσκοπική χρήση ή σκοπό. Αν δείτε υλικό σας και θέλετε να αφαιρεθεί, ενημερώστε το blog μέσω e-mail στη διεύθυνση "rounduptheusualsuspectsblog@gmail.com" και θα αφαιρεθεί αμέσως. Αν δείτε υλικό στο οποίο πιστεύετε ότι δεν έχει γίνει η κατάλληλη αναφορά και γνωρίζετε τον πραγματικό ιδιοκτήτη, επίσης ενημερώστε το blog και όλα τα απαραίτητα μέτρα θα ληφθούν.

Όλο το περιεχόμενο που παρέχεται σε αυτό το blog προορίζεται για μη-κερδοσκοπικούς, μη εμπορικούς σκοπούς και μόνο για ψυχαγωγία και ενημερωτικούς λόγους. Επαγγελματικές συμβουλές δεν παρέχονται. Ο ιδιοκτήτης αυτού του blog δεν φέρει καμία ευθύνη ως προς την ακρίβεια ή την πληρότητα οποιασδήποτε πληροφορίας βρίσκεται σε αυτό ή σε οποιοδήποτε άλλο site μπορεί να βρεθεί ακολουθώντας οποιαδήποτε σύνδεσμο σε αυτό blog. Ο ιδιοκτήτης δεν θα ευθύνεται για τυχόν λάθη ή παραλείψεις σε αυτές τις πληροφορίες ούτε για τη διαθεσιμότητα αυτών των πληροφοριών, ούτε για τυχόν ζημιές από τη χρήση αυτών των πληροφοριών.

Images, music or videos featured on this blog belong to their respective owners, unless otherwise stated.Material owned by this blog may be used, provided that (1) appropriate credit is given to this blog, by specifically stating "rounduptheusualsuspects.blogspot.com" as the source and (2) it is only used for noncommercial and non-profit use or purpose.If you see your material featured and you want it removed, let the blog know by email to "rounduptheusualsuspectsblog@gmail.com" and it will be taken down right away. If you see material that you think it is not properly credited and you know the real owner, email the blog as well and all necessary action will be taken.

All content provided on this blog is for non-profit, noncommercial purposes and only for entertainment and informational purposes. Professional advice is not provided. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information nor for any damages from the use of this information.