Saturday, 3 March 2012

...Friday Night Fever


      Με το κρύωμα να με ταλαιπωρεί και το θερμόμετρο να κοντεύει το 40 η διάθεση μου δεν ήταν ιδιαίτερα καλή, oπότε επιστρατεύτηκαν τα μεγάλα μέσα: ο άντρας μου, προκειμένου να με βοηθήσει να ξεχαστώ, έβαλε σε εφαρμογή το παλιό δοκιμασμένο "κόλπο" του, θυμίζοντάς μου ευχάριστες ιστορίες που κατά καιρούς έχει ακούσει για το ένδοξο κοκέτικο (!) μωρουδιακό παρελθόν μου.

     Η αλήθεια είναι ότι ο μπαμπάς και η μαμά πολύ μας λάτρευαν και μας έκαναν όλα τα χατίρια. Πριν γεννηθεί και ο αδερφός μου, ήμουν το μοναδικό μωρό στη γειτονιά. Υπήρχαν βέβαια και άλλα παιδάκια, αλλά μεγαλύτερα. Οι γονείς μου φρόντιζαν πολύ την εμφάνιση μου  και πέρα από τα παιδικά καταστήματα απ`όπου μου αγόραζαν ρούχα, είχαν και τη κα Μαρία, που μου έραβε φορέματα και deux pieces! Επίσης ήμουν αποδέκτης πολλών δώρων από τους γείτονές μας. Η Πελαγία ήταν μια κοπέλα στο απέναντι διαγώνια σπίτι, που μου έκανε δαντελένια γυακαδάκια για τα βελούδινα φορέματα μου, και η κυρία Βάσω ήταν μια γιαγιά που μου έπλεκε ζακετάκια. Τα δώρα τους τα συνόδευαν πάντα με κοκαλάκια-μαρουδίτσες, που τα είχα μεγάλη αδυναμία. Και φυσικά τα καλύτερα δώρα ήταν από τον παππού και τη γιαγιά, που μου αγόραζαν τα ωραιότερα παλτό.

      Τις καθημερινές τα κουρεμένα καρέ μαλλιά μου τα στόλιζαν με τις μαρουδίτσες, αλλά τα Σάββατα είχαν καθιερώσει την επίσκεψη μου στην κομμώτρια κα Ντίνα για ...φορμάρισμα (με βούρτσα που έφερναν μαζί τους από το σπίτι μας) και στόλισμα με φιόγκο μεγαλύτερο από το κεφάλι μου!
      Επίσης, τότε τις εφημερίδες και τα περιοδικά τα έφερνε στο σπίτι μας ο εφημεριδοπώλης κος Θανάσης. Εγώ βέβαια δεν ήξερα ακόμη να διαβάζω -ήμουν κάτω από πέντε- αλλά το περιοδικό της μαμάς μου δεν υπήρχε περίπτωση να μου το πάρει κανείς από τα χέρια, αν δεν το ξεφύλλιζα πρώτη. Μάλιστα είχα υιοθετήσει και τον τρόπο που κάθονταν η γιαγιά μου. Η γιαγιά, ακόμη και όταν έφτασε σε μεγάλη ηλικία, καθόταν με έναν πολύ κομψό τρόπο: σταύρωνε τα πόδια της, ίσιωνε ελαφρά το κάτω μέρος της φούστας της και τοποθετούσε το αριστερό χέρι από κάτω και το δεξί από επάνω. Τα δικά μου μικρά ποδαράκια, βέβαια, αιωρούνταν στην καρέκλα, αλλά μάλλον πολύ τους άρεσε το θέαμα, διότι έχω πολλές φωτογραφίες με την συγκεκριμένη στάση!
       Πάντως με τις ιστορίες του ένδοξου παρελθόντος κάπως ξεχάστηκα και σταμάτησα τη γκρίνια...

(photo taken from hamomilaki.wordpress.com)

2 comments:

  1. Περαστικά !

    Νίκος Κ.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

DISCLAIMER & TERMS OF USE

Οι εικόνες η μουσική και τα βίντεο που εμφανίζονται σε αυτό το blog ανήκουν στους αντίστοιχους ιδιοκτήτες τους, εκτός αν ορίζεται διαφορετικά. Υλικό που ανήκει σε αυτό το blog μπορεί να χρησιμοποιηθεί, υπό την προϋπόθεση ότι (1) γίνεται κατάλληλη αναφορά σε αυτό το blog, ειδικά δηλώνοντας το "rounduptheusualsuspects.blogspot.com" ως την πηγή και (2) χρησιμοποιείται μόνο για μη εμπορική και μη-κερδοσκοπική χρήση ή σκοπό. Αν δείτε υλικό σας και θέλετε να αφαιρεθεί, ενημερώστε το blog μέσω e-mail στη διεύθυνση "rounduptheusualsuspectsblog@gmail.com" και θα αφαιρεθεί αμέσως. Αν δείτε υλικό στο οποίο πιστεύετε ότι δεν έχει γίνει η κατάλληλη αναφορά και γνωρίζετε τον πραγματικό ιδιοκτήτη, επίσης ενημερώστε το blog και όλα τα απαραίτητα μέτρα θα ληφθούν.

Όλο το περιεχόμενο που παρέχεται σε αυτό το blog προορίζεται για μη-κερδοσκοπικούς, μη εμπορικούς σκοπούς και μόνο για ψυχαγωγία και ενημερωτικούς λόγους. Επαγγελματικές συμβουλές δεν παρέχονται. Ο ιδιοκτήτης αυτού του blog δεν φέρει καμία ευθύνη ως προς την ακρίβεια ή την πληρότητα οποιασδήποτε πληροφορίας βρίσκεται σε αυτό ή σε οποιοδήποτε άλλο site μπορεί να βρεθεί ακολουθώντας οποιαδήποτε σύνδεσμο σε αυτό blog. Ο ιδιοκτήτης δεν θα ευθύνεται για τυχόν λάθη ή παραλείψεις σε αυτές τις πληροφορίες ούτε για τη διαθεσιμότητα αυτών των πληροφοριών, ούτε για τυχόν ζημιές από τη χρήση αυτών των πληροφοριών.

Images, music or videos featured on this blog belong to their respective owners, unless otherwise stated.Material owned by this blog may be used, provided that (1) appropriate credit is given to this blog, by specifically stating "rounduptheusualsuspects.blogspot.com" as the source and (2) it is only used for noncommercial and non-profit use or purpose.If you see your material featured and you want it removed, let the blog know by email to "rounduptheusualsuspectsblog@gmail.com" and it will be taken down right away. If you see material that you think it is not properly credited and you know the real owner, email the blog as well and all necessary action will be taken.

All content provided on this blog is for non-profit, noncommercial purposes and only for entertainment and informational purposes. Professional advice is not provided. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information nor for any damages from the use of this information.