Saturday 3 March 2012

Chef and Drugs and Rock `N Roll...

 Written by GUS

    Νομίζατε ότι ο Jamie Oliver είναι ο πιο μοντέρνος chef που γνωρίζετε; Ότι ο αθυρόστομος Gordon Ramsay είναι ο πιο ανατρεπτικός; Ξεχάστε ότι ξέρετε μέχρι τώρα, γιατί στο λαμπερό star system των chefs ο αυθεντικότερος όλων είναι μόνο ένας: ο Anthony Bourdain!
    Ο πλέον εκκεντρικός μάγειρας, καλοσπουδασμένος και πολυβραβευμένος, αλλά ταυτόχρονα αληθινά αντισυμβατικός και με εξωφρενική συμπεριφορά, ο Anthony Bourdain δεν απολαμβάνει πλέον απλά τη διασημότητα ενός αναγνωρισμένου chef, αλλά το status ενός rock `n roll star!
        Εφαρμόζοντας πιστά τις αρχές του "sex-drugs-rocκ n` roll", μπήκε στη μαγειρική, όπως έχει πει ο ίδιος "...για να βρίσκω γκόμενες, άκρες για ναρκωτικά και τζάμπα ποτό!" Αφού απελευθερώθηκε από τους δαίμονες της ηρωίνης, ξεκίνησε τη συγγραφική του δραστηριότητα, παράλληλα με την ενασχόλησή του με την υψηλή γαστρονομία, και έγινε ευρύτερα διάσημος το 2000 με το βιβλίο του "Kitchen Confidential" ("Κουζίνα Εμπιστευτικό"), όπου αποκάλυπτε το συγγραφικό του ταλέντο και τις βρώμικες πτυχές που κρύβονται στη σκοτεινή πλευρά του κόσμου των εστιατορίων.
      Από τότε έχει γράψει άλλα 5 best sellers, παρουσιάζει επί 7 σεζόν τη δημοφιλέστατη τηλεοπτική ταξιδιωτική/γαστριμαργική σειρά "No Reservations", σε κάθε επεισόδιο της οποίας αφήνει ελεύθερο τον εαυτό του να "οργιάσει" είτε κάνοντας σκοποβολή με καλάσνικοφ στην Ινδοκίνα, είτε δειπνώντας στο Μαρόκο παραζαλισμένος από το χασίς ή με το να γίνεται τύφλα με Ρώσους μαφιόζους ή να καταβροχθίζει την παλλόμενη καρδιά μιας κόμπρας στο Βιετνάμ.
     Τι άλλο θα περίμενε κανείς από έναν Νεοϋορκέζο που γράφει σαν τα ινδάλματά του, τον αιρετικό Hunter Thomson και τους συγγραφείς νουάρ λογοτεχνίας  Raymond Chandler και James Ellroy, είναι fan των Clash, αγαπάει τον Iggy Pop και τους Ramones και πρεσβεύει την "πολιτική μη-ορθότητα", χρησιμοποιώντας στα βιβλία του και στις τηλεοπτικές του εμφανίσεις την ίδια ωμή, βλάσφημη γλώσσα που χρησιμοποιεί και στην καθημερινότητά του, γεμάτη αισχρολογίες και σεξουαλικά υπονοούμενα;
     Και μην ξεχνάτε να ακολουθείτε τη συμβουλή του: Μη τρώτε έξω ψάρι τις Δευτέρες, γιατί πιθανότατα έχει ξεμείνει στο εστιατόριο από την Παρασκευή...

2 comments:

  1. Ο Anthony Bourdain μας συνόδευσε σε δεκάδες άυπνα βράδια το καλοκαίρι του 2010. Μας ταξίδευσε σε απίστευτα καταγώγια του κόσμου, κάνοντας τα αναγκαστικά ξενύχτια να κυλούν ευχάριστα. Πραγματικά χαίρομαι για αυτή την ανάρτηση. Cheers.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Τελικά, αν και το MEGA είχε εξορίσει τις εκπομπές του στα άγρια μεσάνυχτα, όσοι είχαμε τις αντοχές να τις παρακολουθήσουμε πάντοτε δικαιωνόμασταν...

      GUS

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

DISCLAIMER & TERMS OF USE

Οι εικόνες η μουσική και τα βίντεο που εμφανίζονται σε αυτό το blog ανήκουν στους αντίστοιχους ιδιοκτήτες τους, εκτός αν ορίζεται διαφορετικά. Υλικό που ανήκει σε αυτό το blog μπορεί να χρησιμοποιηθεί, υπό την προϋπόθεση ότι (1) γίνεται κατάλληλη αναφορά σε αυτό το blog, ειδικά δηλώνοντας το "rounduptheusualsuspects.blogspot.com" ως την πηγή και (2) χρησιμοποιείται μόνο για μη εμπορική και μη-κερδοσκοπική χρήση ή σκοπό. Αν δείτε υλικό σας και θέλετε να αφαιρεθεί, ενημερώστε το blog μέσω e-mail στη διεύθυνση "rounduptheusualsuspectsblog@gmail.com" και θα αφαιρεθεί αμέσως. Αν δείτε υλικό στο οποίο πιστεύετε ότι δεν έχει γίνει η κατάλληλη αναφορά και γνωρίζετε τον πραγματικό ιδιοκτήτη, επίσης ενημερώστε το blog και όλα τα απαραίτητα μέτρα θα ληφθούν.

Όλο το περιεχόμενο που παρέχεται σε αυτό το blog προορίζεται για μη-κερδοσκοπικούς, μη εμπορικούς σκοπούς και μόνο για ψυχαγωγία και ενημερωτικούς λόγους. Επαγγελματικές συμβουλές δεν παρέχονται. Ο ιδιοκτήτης αυτού του blog δεν φέρει καμία ευθύνη ως προς την ακρίβεια ή την πληρότητα οποιασδήποτε πληροφορίας βρίσκεται σε αυτό ή σε οποιοδήποτε άλλο site μπορεί να βρεθεί ακολουθώντας οποιαδήποτε σύνδεσμο σε αυτό blog. Ο ιδιοκτήτης δεν θα ευθύνεται για τυχόν λάθη ή παραλείψεις σε αυτές τις πληροφορίες ούτε για τη διαθεσιμότητα αυτών των πληροφοριών, ούτε για τυχόν ζημιές από τη χρήση αυτών των πληροφοριών.

Images, music or videos featured on this blog belong to their respective owners, unless otherwise stated.Material owned by this blog may be used, provided that (1) appropriate credit is given to this blog, by specifically stating "rounduptheusualsuspects.blogspot.com" as the source and (2) it is only used for noncommercial and non-profit use or purpose.If you see your material featured and you want it removed, let the blog know by email to "rounduptheusualsuspectsblog@gmail.com" and it will be taken down right away. If you see material that you think it is not properly credited and you know the real owner, email the blog as well and all necessary action will be taken.

All content provided on this blog is for non-profit, noncommercial purposes and only for entertainment and informational purposes. Professional advice is not provided. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information nor for any damages from the use of this information.