Thursday, 22 March 2012

Puressence: Live in Volos


   Οι Puressence είναι ένα συγκρότημα από το Manchester που δημιουργήθηκε όταν τα μέλη του γνωρίστηκαν στο λεωφορείο με το οποίο πήγαιναν στη θρυλική συναυλία των Stone Roses στο Spike Island, στην οποία αναλυτικά έγινε αναφορά σε προηγούμενη ανάρτηση (δείτε σχετικά κάνοντας click εδώ).
   Τους χαρακτηρίζει μια ιδιαιτερότητα: είναι λιγότερο αναγνωρισμένοι στην χώρα τους, ενώ λατρεύονται στην Ελλάδα και μας λατρεύουν, αντίστοιχα. Αυτή η ιδιαίτερη σχέση τους με την πατρίδα μας αποτυπώνεται στην επιλογή τους να έρχονται για συναυλίες στη χώρα μας κάθε χρόνο. Παλιότερα μόνο Αθήνα και Θεσσαλονίκη, πλέον, όμως έχουν καθιερώσει ετήσιες "ελληνικές" περιοδείες στην περιφέρεια, συμπεριλαμβάνοντας σταθερά και την πόλη μας. Έτσι, εκτός από την Αθήνα, όπου τους είχαμε δει παλιότερα, τους απολαύσαμε για πρώτη φορά και στο Βόλο το 2010, αλλά και ξανά προχθές Τρίτη, σε συναυλία που έδωσαν πάλι στην πόλη μας, πιστοί στο ραντεβού τους.
   Και πως να μη μιλήσω για απόλαυση, όταν αναφέρομαι τόσο στην ξεχωριστή και μοναδική φωνή του τραγουδιστή τους James Mudriczki, τόσο σπάνια και άμεσα αναγνωρίσιμη, και στις ευαίσθητες λυρικές μελωδίες τους. Θα βοηθούσε, βέβαια, να υπήρχαν ηχητικές εγκαταστάσεις που να απέδιδαν ποιοτικότερα τον ήχο τους, αλλά αυτό δεν εμπόδισε το συγκρότημα να δώσει και πάλι μια συναυλία με έντονη σκηνική παρουσία, με τον τραγουδιστή, απόλυτα εξοικειωμένο με το ελληνικό κοινό, να κατεβαίνει στον κόσμο και να τραγουδά ανάμεσά μας (!), αλλά και να επικοινωνεί σε άπταιστα ελληνικά, με φράσεις, όπως "Efharisto poli" και "Ftiakse ton iho"!!!


   Με χαρά θα τους υποδεχτούμε και την επόμενη φορά που θα μας τιμήσουν με  την παρουσία τους. Και μια και δεν υπάρχει video από τη χθεσινή τους εμφάνιση, απολαύστε τους να τραγουδούν τη μεγάλη τους επιτυχία "I suppose", στη μεγαλειώδη συναυλία που έδωσαν το 2010 μπροστά στο θερμό Βολιώτικο κοινό:


(top photo taken from flickr.com. Middle two
photos owned by rounduptheusualsuspects.blogspot.com))

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

DISCLAIMER & TERMS OF USE

Οι εικόνες η μουσική και τα βίντεο που εμφανίζονται σε αυτό το blog ανήκουν στους αντίστοιχους ιδιοκτήτες τους, εκτός αν ορίζεται διαφορετικά. Υλικό που ανήκει σε αυτό το blog μπορεί να χρησιμοποιηθεί, υπό την προϋπόθεση ότι (1) γίνεται κατάλληλη αναφορά σε αυτό το blog, ειδικά δηλώνοντας το "rounduptheusualsuspects.blogspot.com" ως την πηγή και (2) χρησιμοποιείται μόνο για μη εμπορική και μη-κερδοσκοπική χρήση ή σκοπό. Αν δείτε υλικό σας και θέλετε να αφαιρεθεί, ενημερώστε το blog μέσω e-mail στη διεύθυνση "rounduptheusualsuspectsblog@gmail.com" και θα αφαιρεθεί αμέσως. Αν δείτε υλικό στο οποίο πιστεύετε ότι δεν έχει γίνει η κατάλληλη αναφορά και γνωρίζετε τον πραγματικό ιδιοκτήτη, επίσης ενημερώστε το blog και όλα τα απαραίτητα μέτρα θα ληφθούν.

Όλο το περιεχόμενο που παρέχεται σε αυτό το blog προορίζεται για μη-κερδοσκοπικούς, μη εμπορικούς σκοπούς και μόνο για ψυχαγωγία και ενημερωτικούς λόγους. Επαγγελματικές συμβουλές δεν παρέχονται. Ο ιδιοκτήτης αυτού του blog δεν φέρει καμία ευθύνη ως προς την ακρίβεια ή την πληρότητα οποιασδήποτε πληροφορίας βρίσκεται σε αυτό ή σε οποιοδήποτε άλλο site μπορεί να βρεθεί ακολουθώντας οποιαδήποτε σύνδεσμο σε αυτό blog. Ο ιδιοκτήτης δεν θα ευθύνεται για τυχόν λάθη ή παραλείψεις σε αυτές τις πληροφορίες ούτε για τη διαθεσιμότητα αυτών των πληροφοριών, ούτε για τυχόν ζημιές από τη χρήση αυτών των πληροφοριών.

Images, music or videos featured on this blog belong to their respective owners, unless otherwise stated.Material owned by this blog may be used, provided that (1) appropriate credit is given to this blog, by specifically stating "rounduptheusualsuspects.blogspot.com" as the source and (2) it is only used for noncommercial and non-profit use or purpose.If you see your material featured and you want it removed, let the blog know by email to "rounduptheusualsuspectsblog@gmail.com" and it will be taken down right away. If you see material that you think it is not properly credited and you know the real owner, email the blog as well and all necessary action will be taken.

All content provided on this blog is for non-profit, noncommercial purposes and only for entertainment and informational purposes. Professional advice is not provided. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information nor for any damages from the use of this information.