Thursday 16 February 2012

Top 5 songs by actors

   Σε αυτή τη λίστα αποφασίσαμε να συμπεριλάβουμε 5 τραγούδια ερμηνευμένα από αγαπημένους  ηθοποιούς. Κάποια από αυτά ακούστηκαν σε ταινίες και κάποια όχι, αλλά σίγουρα έχουν μείνει αξέχαστα σε εμάς. 
     Με απόλυτη σειρά προτεραιότητας και πλήρη ταύτιση των απόψεών μας, αυτά είναι:

Νο 5: "Something Else" by Gary Oldman


     O Gary Oldman μας αρέσει έτσι κι αλλιώς, πόσο μάλλον στην εκπληκτική ερμηνεία του ως Sid Vicious στην ταινία "Sid & Nancy" (1986), με θέμα...


...τη ζωή του πρόωρα χαμένου μπασίστα των Sex Pistols. 
    Στην ταινία δεν παίζει απλά τον Sid Vicious, αλλά "είναι" ο Sid Vicious! Ερμηνεύει, ανάμεσα σε άλλα και τη διασκευή του "Something Else" του Eddie Cochran και επιτρέψτε μας να παρατηρήσουμε, ακόμη κι αν ακούγεται ιεροσυλία, ότι τραγουδάει καλύτερα!!!

Νο 4: "Harley Davidson" by Brigitte Bardot


    Το σωτήριον έτος 1967 o μυθικός γάλλος συνθέτης/playboy/γόης Serge Gainsbourg έγραψε το τραγούδι "Harley Davidson" για την Μπε Μπε, με την οποία και έζησε έναν θυελλώδη έρωτα.
     Για τον GUS και εμένα, ο συνδυασμός Serge Gainsbourg-Brigitte Bardot-Harley Davidson είναι πέρα από κάθε φαντασία!

Νο 3: "Cocaine Blues" by Joaquin Phoenix


      Κι αν ο Gary Oldman, όπως είπαμε παραπάνω ήταν τόσο πειστικός ως Sid Vicious, τι να πει κανείς για τον  Joaquin Phoenix στην ερμηνεία του ως Johnny Cash, στη βιογραφική ταινία "Walk the Line", για την οποία άξιζε το όσκαρ ανδρικού ρόλου του 2005 άνευ συναγωνισμού, αλλά τελικά έμεινε με την υποψηφιότητα.
     Tα τραγούδια της ταινίας, όπως το ομώνυμο, το "Ring of Fire" ή το "Cocaine Blues" κ.α. τα ερμήνευσε ο ίδιος, με επιτυχία και σεβασμό στη φωνή του man in black Johnny Cash.

No 2: "Common People" by William Shatner


     Ναι, ναι μιλάμε για τον ίδιο William Shatner, τον θρυλικό Captain Kirk από το Star Trek! Για όσους δεν το γνωρίζετε, ο W. Shatner, εκτός της καριέρας του στο σινεμά και στην τηλεόραση, έχει αξιόλογη παρουσία και στα μουσικά δρώμενα με την παραγωγή 7 albums μέχρι σήμερα, στην ηλικία των ...81 ετών! 
    Το 2004 με το album "Has Been" γνώρισε αναπάντεχη επιτυχία στα νεανικά κοινά, κυρίως με την  εκπληκτική διασκευή του τραγουδιού των Pulp "Common People", την οποία τραγούδησε μαζί με τον Joe Jackson.
     Για το τραγούδι αυτό δεν γυρίστηκε videoclip, όμως φρόντισαν γι`αυτό οι  ανά τον κόσμο αμέτρητοι fans του, δημιουργώντας δεκάδες αυτοσχέδια clips στο Youtube, με αποσπάσματα ταινιών του, με κινούμενα σχέδια, με εικόνες του, ακόμη και με ...lego!

 Νο 1: "Cherry Bomb" by Dakota Fanning


    H Dakota Fanning μεγάλωσε!
   Το παιδί-θαύμα της ηθοποιίας, που γνωρίσαμε μέσα από εξαιρετικές ερμηνείες, όπως  στο "I am Sam", σε ηλικία 7 ετών δίπλα στον Sean Penn και στη Michelle Pfeiffer, πρωταγωνιστεί και κλέβει την παράσταση στην ταινία "The Runaways" (2010) που αναφέρεται στις Runaways, ένα από τα πρώτα αμιγώς γυναικεία rock συγκροτήματα των 70`s, στο οποίο συμμετείχε και η Joan Jett.
      Η Dakota ερμηνεύει στην ταινία το τραγούδι "Cherry Bomb" με μεγάλη επιτυχία, σε μια "άγρια" εκτέλεση, πολύ κοντινή στην αυθεντική...


GUS & LIA

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

DISCLAIMER & TERMS OF USE

Οι εικόνες η μουσική και τα βίντεο που εμφανίζονται σε αυτό το blog ανήκουν στους αντίστοιχους ιδιοκτήτες τους, εκτός αν ορίζεται διαφορετικά. Υλικό που ανήκει σε αυτό το blog μπορεί να χρησιμοποιηθεί, υπό την προϋπόθεση ότι (1) γίνεται κατάλληλη αναφορά σε αυτό το blog, ειδικά δηλώνοντας το "rounduptheusualsuspects.blogspot.com" ως την πηγή και (2) χρησιμοποιείται μόνο για μη εμπορική και μη-κερδοσκοπική χρήση ή σκοπό. Αν δείτε υλικό σας και θέλετε να αφαιρεθεί, ενημερώστε το blog μέσω e-mail στη διεύθυνση "rounduptheusualsuspectsblog@gmail.com" και θα αφαιρεθεί αμέσως. Αν δείτε υλικό στο οποίο πιστεύετε ότι δεν έχει γίνει η κατάλληλη αναφορά και γνωρίζετε τον πραγματικό ιδιοκτήτη, επίσης ενημερώστε το blog και όλα τα απαραίτητα μέτρα θα ληφθούν.

Όλο το περιεχόμενο που παρέχεται σε αυτό το blog προορίζεται για μη-κερδοσκοπικούς, μη εμπορικούς σκοπούς και μόνο για ψυχαγωγία και ενημερωτικούς λόγους. Επαγγελματικές συμβουλές δεν παρέχονται. Ο ιδιοκτήτης αυτού του blog δεν φέρει καμία ευθύνη ως προς την ακρίβεια ή την πληρότητα οποιασδήποτε πληροφορίας βρίσκεται σε αυτό ή σε οποιοδήποτε άλλο site μπορεί να βρεθεί ακολουθώντας οποιαδήποτε σύνδεσμο σε αυτό blog. Ο ιδιοκτήτης δεν θα ευθύνεται για τυχόν λάθη ή παραλείψεις σε αυτές τις πληροφορίες ούτε για τη διαθεσιμότητα αυτών των πληροφοριών, ούτε για τυχόν ζημιές από τη χρήση αυτών των πληροφοριών.

Images, music or videos featured on this blog belong to their respective owners, unless otherwise stated.Material owned by this blog may be used, provided that (1) appropriate credit is given to this blog, by specifically stating "rounduptheusualsuspects.blogspot.com" as the source and (2) it is only used for noncommercial and non-profit use or purpose.If you see your material featured and you want it removed, let the blog know by email to "rounduptheusualsuspectsblog@gmail.com" and it will be taken down right away. If you see material that you think it is not properly credited and you know the real owner, email the blog as well and all necessary action will be taken.

All content provided on this blog is for non-profit, noncommercial purposes and only for entertainment and informational purposes. Professional advice is not provided. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information nor for any damages from the use of this information.