Wednesday 4 April 2012

TOP-10 Movie Posters of All Time

   Η παρακάτω λίστα περιλαμβάνει τις 10 κατά τη γνώμη μας "καλύτερες" αφίσες κινηματογραφικών ταινιών: ο όρος "καλύτερες" διαμορφώθηκε με κριτήρια την αισθητική τους, την καλλιτεχνική έμπνευσή τους, το πόσο καλά απέδωσαν το πνεύμα της ταινίας και ότι στο πέρασμα των ετών αναδείχθηκαν σε τόσο χαρακτηριστικές εικόνες, που και χωρίς τον τίτλο του φιλμ, εύκολα θα καταλάβαινε κανείς σε ποια ταινία αναφέρονται.
Κάντε click στις εικόνες, για μεγέθυνση.

Νο10: A Clockwork Orange, 1971
No8: Pulp Fiction, 1994
No9: American Beauty, 1999
                                                              
 No10: A Clockwork Orange 
   Η τρέλα στο βλέμμα του πρωταγωνιστή συμβόλισε όλα όσα έχει να πει η ιστορική ταινία του Stanley Kubrick και η συγκεκριμένη αφίσα αποτέλεσε εμβληματική εικόνα σε t-shirts, τατουάζ και πάσης φύσεως καλλιτεχνικές απεικονίσεις.
No9: American Beauty
   Η υπαινικτική εικόνα μιας χαμένης αθωότητας στέλνει αποτελεσματικά όλα τα μηνύματα αυτής της πολυβραβευμένης δραματικής ταινίας.
No8: Pulp Fiction
   H σαγηνευτική Uma Thurman σε sexy cool πόζα, καθώς διαβάζει βιβλίο "pulp" λογοτεχνίας, υποδηλώνει συμβολικά όλα τα στοιχεία της ταινίας που καθιέρωσε τον Τarantino στη "μεγάλη" κατηγορία.

No7: Platoon, 1986
No5: Rocky, 1976
No6: Amadeus, 1984

No7: Platoon
   Η φρίκη και ο παραλογισμός του πολέμου του Βιετνάμ αποτυπώνεται ρεαλιστικά σε αυτή την αφίσα, που αποτελεί αναπαράσταση μιας διάσημης φωτογραφίας, που θεωρείται από τις σπουδαιότερες της αμερικάνικής στρατιωτικής/πολεμικής θεματολογίας.
No6: Amadeus
   Η τρομακτική φιγούρα του "φαντάσματος" έχει καθοριστικό ρόλο στην ταινία με θέμα τη ζωή του Wolfgang Amadeus Mozart, καθώς ήταν η μεταμφίεση του δολοπλόκου ανταγωνιστή του, όταν του ανέθεσε να γράψει το "Ρέκβιεμ", με σκοπό να καρπωθεί τη δόξα του αφού τον δολοφονήσει...
No5: Rocky
   Η κατάληξη της προπόνησης του Rocky στην κορυφή των σκαλοπατιών, ως σύμβολο της ανόδου του στην κορυφή έγινε η πιο εύστοχη επιλογή της συγκεκριμένης αφίσας.

No4: Manhattan, 1979
No2: The Exorcist, 1973
No3: Metropolis, 1927

No4: Manhattan
   Το παγκάκι στο οποίο συνήθιζαν να κάθονται ο Woody Allen και η Diane Keaton με θέα την εμβληματική γέφυρα που ενώνει το Long Island με το Manhattan αποτέλεσε το καλύτερο θέμα για την αφίσα της ταινίας.
No3: Metropolis
   Ένα αναμφισβήτητα καλλιτεχνικό επίτευγμα, η αφίσα που σχεδιάστηκε για το εξπρεσσιονιστικό φουτουριστικό αριστούργημα του Fritz Lang πωλήθηκε το 2005 αντί 690.000 $, σύμφωνα με τις φήμες στο Leonardo DiCaprio!
No2: The Exorcist
   Λαμβάνοντας υπόψη την υπόθεση με θέμα τον εξορκισμό ενός δαιμονισμένου παιδιού, η εικόνα του ιερέα που στέκεται στο μισοσκόταδο είναι αρκετή για να προκαλέσει ανατριχίλες, ακόμη και στο φως της ημέρας.

No1: The Gofather, 1972
No1: The Godfather
   Το χέρι που κινεί τα νήματα αποδίδει με τον πιο μινιμαλιστικό και εύστοχο τρόπο το πνεύμα της ταινίας: Τον αρχηγό της μαφιόζικης οικογένειας που ελέγχει κάθε πτυχή του παρασκηνίου. Απλά τέλειο!

(photos taken from en.wikipedia.com)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

DISCLAIMER & TERMS OF USE

Οι εικόνες η μουσική και τα βίντεο που εμφανίζονται σε αυτό το blog ανήκουν στους αντίστοιχους ιδιοκτήτες τους, εκτός αν ορίζεται διαφορετικά. Υλικό που ανήκει σε αυτό το blog μπορεί να χρησιμοποιηθεί, υπό την προϋπόθεση ότι (1) γίνεται κατάλληλη αναφορά σε αυτό το blog, ειδικά δηλώνοντας το "rounduptheusualsuspects.blogspot.com" ως την πηγή και (2) χρησιμοποιείται μόνο για μη εμπορική και μη-κερδοσκοπική χρήση ή σκοπό. Αν δείτε υλικό σας και θέλετε να αφαιρεθεί, ενημερώστε το blog μέσω e-mail στη διεύθυνση "rounduptheusualsuspectsblog@gmail.com" και θα αφαιρεθεί αμέσως. Αν δείτε υλικό στο οποίο πιστεύετε ότι δεν έχει γίνει η κατάλληλη αναφορά και γνωρίζετε τον πραγματικό ιδιοκτήτη, επίσης ενημερώστε το blog και όλα τα απαραίτητα μέτρα θα ληφθούν.

Όλο το περιεχόμενο που παρέχεται σε αυτό το blog προορίζεται για μη-κερδοσκοπικούς, μη εμπορικούς σκοπούς και μόνο για ψυχαγωγία και ενημερωτικούς λόγους. Επαγγελματικές συμβουλές δεν παρέχονται. Ο ιδιοκτήτης αυτού του blog δεν φέρει καμία ευθύνη ως προς την ακρίβεια ή την πληρότητα οποιασδήποτε πληροφορίας βρίσκεται σε αυτό ή σε οποιοδήποτε άλλο site μπορεί να βρεθεί ακολουθώντας οποιαδήποτε σύνδεσμο σε αυτό blog. Ο ιδιοκτήτης δεν θα ευθύνεται για τυχόν λάθη ή παραλείψεις σε αυτές τις πληροφορίες ούτε για τη διαθεσιμότητα αυτών των πληροφοριών, ούτε για τυχόν ζημιές από τη χρήση αυτών των πληροφοριών.

Images, music or videos featured on this blog belong to their respective owners, unless otherwise stated.Material owned by this blog may be used, provided that (1) appropriate credit is given to this blog, by specifically stating "rounduptheusualsuspects.blogspot.com" as the source and (2) it is only used for noncommercial and non-profit use or purpose.If you see your material featured and you want it removed, let the blog know by email to "rounduptheusualsuspectsblog@gmail.com" and it will be taken down right away. If you see material that you think it is not properly credited and you know the real owner, email the blog as well and all necessary action will be taken.

All content provided on this blog is for non-profit, noncommercial purposes and only for entertainment and informational purposes. Professional advice is not provided. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information nor for any damages from the use of this information.