Thursday, 21 June 2012

A Trip Down Memory Lane with 2 Basketball Stars

   Με αφορμή το πρόσφατο post του πολύ καλού μας φίλου blogger derlandstreicher για την ιστορική στιγμή της γνωριμίας του με τον Καραγκούνη (click εδώ), αποφάσισα να εξιστορήσω και τις δικές μου αθλητικές γνωριμίες. Την εποχή των σπουδών μου στη Θεσσαλονίκη οι μεγάλοι σταρ ήταν οι αθλητές του μπάσκετ. Εγώ με το άθλημα δεν είχα καμία σχέση και φυσικά δεν μπορούσα να τους αναγνωρίσω. Δύο  όμως περιστατικά έχουν εντυπωθεί στη μνήμη μου, με πρωταγωνιστές, όπως μετά συνειδητοποίησα, μεγάλα ονόματα του αθλήματος:

   Το 1993, στα εγκαίνια του club Buzios, κάναμε θριαμβευτική εμφάνιση με τον πολύ καλό μου φίλο Φ.Π., οι γνωριμίες του οποίου μας εξασφάλισαν άμεση πρόσβαση στο club, με αποφυγή της  τεράστιας ουράς και πλεονεκτική  θέση μέσα σε αυτό. Λίγη ώρα μετά την είσοδο μας, ένας τεράστιος έγχρωμος άντρας με γούνα και χρυσή καδένα, συνοδευόμενος από έναν επίσης έγχρωμο άντρα φυσιολογικού αναστήματος και συμβατικού ντυσίματος, στέκονταν μπροστά μου, ενώ ταυτόχρονα είδα τον Φ. σε εκστατικό παραλήρημα να μιλά ακατάληπτα. Εγώ για να είμαι ειλικρινής υπέθεσα ότι ήθελαν απλώς να περάσουν, αλλά δεν κουνήθηκα από τη θέση μου, διότι από δεξιά μου υπήρχε ελεύθερος χώρος. Δεν φαντάστηκα βέβαια ότι τα επόμενα δευτερόλεπτα θα αιωρούμουν, αφού με  σήκωσε από τους ώμους προς τα επάνω, με τα πόδια μου να μην αγγίζουν πλέον το έδαφος (!),  και μετά με "τοποθέτησε" -ομαλά ομολογώ- στα δεξιά, χτυπώντας με φιλικά στο κεφάλι (με την ...γιγανταία παλάμη του), με τον κόσμο τριγύρω να τον κοιτάζει με θαυμασμό. Εννοείται ότι τρόμαξα, αλλά παρόλα αυτά συγχώρεσα τον mr Roy Tarpley και τον μάνατζερ του. Στην ερώτηση του για το πως με λένε απάντησα, δεν περίμενα όμως την επόμενη φορά που θα τύχαινε  να τον ξαναδώ, όπως και έγινε έξω από το κομμωτήριο Thrix- να με χαιρετήσει με το όνομα μου...

  Το 1997 στα γενέθλια της φίλης μου Μ. στο bar Backside (πρώην Small Talk για τους γνώστες της εποχής), μια ημέρα πριν έρθει ο Gus να με επισκεφτεί από Αθήνα, γνώρισα έναν Πορτορικανό αθλητή του μπάσκετ μέσω της γυναίκας Έλληνα συμπαίκτη του, που με ρώτησε για τη μάρκα του φορέματός μου και της απάντησα πως μπορούσε να επισκεφτεί το Carla G, από όπου και το είχα αγοράσει. Στο τέλος καθίσαμε όλοι μαζί με τα αγόρια της παρέας μας να έχουν εκστασιαστεί από την γνωριμία. Το βράδυ στο τηλέφωνο είπα στον Gus για  τον  μπασκετμπολίστα Χοσέ, χωρίς όμως να μπορώ να θυμηθώ το υπόλοιπο του ονόματος του. Την επόμενη μέρα που ήρθε στην Θεσσαλονίκη και επισκεφτήκαμε μαζί το Backside ο  Gus μου είπε ότι ...του γνώρισα τον ...Jose Piculin Ortiz, που ήταν ήδη εκεί και καθίσαμε παρέα! Για την ιστορία ήταν ένας πολύ όμορφος αθλητής, παντρεμένος με μια κούκλα πρώην "Μις Κόσμος", αν θυμάμαι καλά τον τίτλο...

(photos taken via  don-basketblog.blogspot.com & fcmbasketball.com)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

DISCLAIMER & TERMS OF USE

Οι εικόνες η μουσική και τα βίντεο που εμφανίζονται σε αυτό το blog ανήκουν στους αντίστοιχους ιδιοκτήτες τους, εκτός αν ορίζεται διαφορετικά. Υλικό που ανήκει σε αυτό το blog μπορεί να χρησιμοποιηθεί, υπό την προϋπόθεση ότι (1) γίνεται κατάλληλη αναφορά σε αυτό το blog, ειδικά δηλώνοντας το "rounduptheusualsuspects.blogspot.com" ως την πηγή και (2) χρησιμοποιείται μόνο για μη εμπορική και μη-κερδοσκοπική χρήση ή σκοπό. Αν δείτε υλικό σας και θέλετε να αφαιρεθεί, ενημερώστε το blog μέσω e-mail στη διεύθυνση "rounduptheusualsuspectsblog@gmail.com" και θα αφαιρεθεί αμέσως. Αν δείτε υλικό στο οποίο πιστεύετε ότι δεν έχει γίνει η κατάλληλη αναφορά και γνωρίζετε τον πραγματικό ιδιοκτήτη, επίσης ενημερώστε το blog και όλα τα απαραίτητα μέτρα θα ληφθούν.

Όλο το περιεχόμενο που παρέχεται σε αυτό το blog προορίζεται για μη-κερδοσκοπικούς, μη εμπορικούς σκοπούς και μόνο για ψυχαγωγία και ενημερωτικούς λόγους. Επαγγελματικές συμβουλές δεν παρέχονται. Ο ιδιοκτήτης αυτού του blog δεν φέρει καμία ευθύνη ως προς την ακρίβεια ή την πληρότητα οποιασδήποτε πληροφορίας βρίσκεται σε αυτό ή σε οποιοδήποτε άλλο site μπορεί να βρεθεί ακολουθώντας οποιαδήποτε σύνδεσμο σε αυτό blog. Ο ιδιοκτήτης δεν θα ευθύνεται για τυχόν λάθη ή παραλείψεις σε αυτές τις πληροφορίες ούτε για τη διαθεσιμότητα αυτών των πληροφοριών, ούτε για τυχόν ζημιές από τη χρήση αυτών των πληροφοριών.

Images, music or videos featured on this blog belong to their respective owners, unless otherwise stated.Material owned by this blog may be used, provided that (1) appropriate credit is given to this blog, by specifically stating "rounduptheusualsuspects.blogspot.com" as the source and (2) it is only used for noncommercial and non-profit use or purpose.If you see your material featured and you want it removed, let the blog know by email to "rounduptheusualsuspectsblog@gmail.com" and it will be taken down right away. If you see material that you think it is not properly credited and you know the real owner, email the blog as well and all necessary action will be taken.

All content provided on this blog is for non-profit, noncommercial purposes and only for entertainment and informational purposes. Professional advice is not provided. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information nor for any damages from the use of this information.